İnternet Etiği Kuralları

1.     Güvenlik ve Gizlilik:

·       Kişisel bilgilerin paylaşımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Öğrenciler ve personel, kişisel bilgilerini paylaşmamalı ve online güvenlik önlemlerini almalıdır.

·       Şüpheli bağlantılar, mesajlar veya içerikler görüldüğünde, hemen yetkililere bildirilmelidir.

2.     Dijital Yurttaşlık:

·       İnterneti güvenli ve saygılı bir şekilde kullanmak, dijital yurttaşlık görevidir. Öğrenciler ve personel, çevrimiçi ortamda başkalarına karşı saygılı, dürüst ve empatik olmalıdır.

·       Telif haklarına saygı gösterilmeli ve yasal olmayan içerikler paylaşılmamalıdır.

3.     Dijital Güvenlik ve Güvenilirlik:

·       Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiler kullanılmalıdır. Bilgi ve içeriklerin doğruluğunu kontrol etmek önemlidir.

·       Şifrelerin güçlü ve güvenli olması ve düzenli olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

4.     Zaman Yönetimi ve Denge:

·       İnternet kullanımı, ders çalışma, sosyal etkileşim ve diğer faaliyetler arasında denge sağlanmalıdır. Aşırı internet kullanımından kaçınılmalıdır.

·       Ders saatleri ve okul etkinlikleri sırasında internetin dikkati dağıtıcı bir araç olarak kullanılmasından kaçınılmalıdır.

5.     Sorumluluk ve İzleyicilik:

·       İnternet üzerindeki davranışlarının sonuçlarının farkında olunmalı ve kişisel sorumluluk alınmalıdır.

·       Öğrenciler ve personel, diğerlerinin çevrimiçi deneyimlerini olumlu yönde etkileyebilecek rol modeller olmalıdır.

6.     Eğitim ve Bilinçlendirme:

·       Okul, öğrencilere ve personeline internet etiği konusunda düzenli eğitimler ve bilinçlendirme programları sağlamalıdır.

·       Öğrenciler ve personel, interneti güvenli, etik ve sorumlu bir şekilde kullanmayı öğrenmelidir.

Bu prensipler, Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi'nin okul internet etiği belgesinin temelini oluşturabilir. Okul, öğrenciler ve personel arasında sağlıklı bir dijital ortamın oluşturulması ve sürdürülmesi için bu prensiplere bağlı kalınması gerektiğini vurgulamalıdır.

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 19:01 - Görüntülenme: 23