Kurumumuzda Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Okulları Projesi Açılışı Gerçekleştirildi.

übitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Matematik Yılı özel çağrısında desteklenmeye hak kazanan "Tarihin Sıfır Noktasında Matematiği Keşfediyorum" projesi açılışı kurumumuzda gerçekleştirildi. Etkinlikler 5 gün boyunca sürecektir.

Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Matematik Yılı özel çağrısında desteklenmeye hak kazanan "Tarihin Sıfır Noktasında Matematiği Keşfediyorum" projesi açılışı ilimiz kurumlarından Şanlıurfa Haliliye Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt "Tübitak 4004 projesi, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan önemli bir adımdır. Bugün burada bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmaları sergilemek ve öğrencilerimizin başarılarını kutlamak için bir araya geldik.Bu projenin hayata geçirilmesi için emek veren herkese teşekkür ederim." dedi. Kurum Müdürü Eyyup Kuş "Ev sahibi kurum olarak, TÜBİTAK 4004 projesinin gerçekleşmesinde aktif bir rol oynamaktan gurur duyuyoruz.Bugün burada sergilenen projeler, genç beyinlerin ürettikleri yenilikçi fikirleri ve çözümleri yansıtmaktadır. Bu projeler, çevre dostu teknolojilerden sağlık alanındaki yeniliklere, enerji verimliliğinden robotik uygulamalara kadar geniş bir yelpazede yer almaktadır. Bu genç araştırmacıların, gelecekte toplumumuzun karşılaşacağı zorluklara çözümler sunabilecek yetenekleri olduğunu göstermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz."dedi. Proje yürütücüsü Ayşegül İÇTEN AĞAÇ "Projemiz kapsamında 12-16 Haziran 2023 tarihleri arasında 5 gün boyunca dolu dolu etkinliklerle öğrencilerimize hem bilimi sevdireceğiz hem de matematiksel etkinliklerle akademik başarılarını destekleyeceğiz. Projemize ev sahipliği yapan başta Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliliye İlçe Müdürlüğü olmak üzere Şanlıurfa Haliliye Bilim ve Sanat Merkezi Müdürümüz Sayın Eyyup Kuş beye çok teşekkür ederiz" dedi. Etkinlikler 1 hafta boyunca sürecek olup, alanında uzman akademisyen ve öğretmenler tarafından eğitim ve etkinlikler yapılacaktır.

12-06-202312-06-202312-06-202312-06-202312-06-202312-06-202312-06-2023

Yayın: 12.06.2023 - Güncelleme: 12.06.2023 13:04 - Görüntülenme: 222